Säästumees seljatab sõbrapäeva

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enda meisterdatud paberlill on soodne, 
nägus ja südamlik kingitus.
Enda meisterdatud paberlill on soodne, nägus ja südamlik kingitus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Veebruari keskpaik valmistab peavalu paljudele värskes ja hapras suhtevõrgus siplevatele noorsandidele: pruudile sõbrapäeval mulje avaldamise soov ähvardab rahakotis keeristormi tekitada.

Tegelikult ei ole tingimata vaja sajaseid luhvtitama hakata. Tuleb lihtsalt leidlik olla. Alljärgnevalt mõned nipid.

Suur sisenemine

Täiesti ülehinnatud on hollywoodlik sissejuhatus. Pruudi ukse taha smokingus ja Mariachi Trioga ilmumine on peletavalt peenutsev. Õige mees teeb asja ise ära.

Kui lauluhääl lubab, võtke appi ammendamatu kodumaine estraadivaramu. «Minu südames sa elad», «Mis värvi on armastus?», «Tule mulle, Manni» ja «Kaks, me kaks» on vaid mõni näide. Platoonilise suhte puhul sobib hästi «Sina oled minu sõber».

Kui kõigevägevam pole viisipidamist kaasa pannud, katsetage omatehtud luuletusega. Olgu mõni riimipaar siinkohal näiteks: kallis-tallis, silmad-ilmad, rõõm-sõõm, truudus-puudus, ilu-valu. Kui soovite eriti sügavat muljet jätta, asetage riimid üle rea.

Kulu: 0 eurot

Lilled

Kui etteaste edukalt sooritatud, ärge andke südamedaamile võimalust sissegi hingata ja ulatage talle sügavalt silma vaadates lillekimp. Igal muul ajal aitaks hädast välja naabri aed või teeäärne sirelipõõsas. Keset mannetut lörtsiilma tuleb aga kokkuhoiu huvides käelised oskused mängu tuua.

Kindlasti on teil diivanilaual mõni ammu läbisirvitud ajakiri. Kui selle rulli keerate ja otstesse kääridega sisselõiked teete, saate kauni kireva tuutu, mis iga daami silmad üllatusest praemunasuurusteks popsatama paneb.

Kulu: 0 eurot

Liikumine

Et Viljandis limusiini rentida nagunii ei saa ning seitsme lõhnakuuse ja salasuitse pahviva juhiga takso pole samuti ülearu romantiline, rõhuge lihtsusele. Kui pruut on samuti loomult lillelaps, toob kastanid tulest välja vanaema pakiraamiga naistekas. Kõik linnud, liblikad ja looduskaitsjad noogutavad heakskiitvalt, kui salli lehvides kaugusesse vingerdate.

Rangema suhtumisega daami puhul tuleb trumbina välja käia tervislikkus ja värske õhk. Kui tavaline jalutuskäik naeratust huulile ei too, proovige lisada vürtsi kepikõnni ettepanekuga.

Kulu: 0 eurot

Söök

Kõik teavad, et restoranis maksab toit liiga palju ja seda antakse ainult näpuotsaga. Steriilses keskkonnas palatvalgete linade ja kalgilt sätendava lauahõbeda keskel ei pruugi ka armunooled lendama hakata.

Selle asemel korraldage kallimale piknik. Kasutage külmikus leiduvaid toidujääke, sest raiskamine suurendab teie bioloogilist jalajälge. Kindlasti leiate mõne pisut kuivanud saiaviilu, millele vett pritsides ja pisut ahjusooja andes saab hõrk söögipoolis. Kui kodus võid pole, kasutage määrdena majoneesi või ketšupit.

Pidage meeles, et toidu juures on tähtis ka välimus. Asetage keeduvorst ja juustuviil saiale elegantselt ning võimaluse korral pange tippu kurgiviilakas.

Väike salanipp: et kallimalt maksimumpunktid saada, tehke paar võileiba ka moosi või meega. Abi peaks saama vanaema sahvrist.

Kulu: 0 eurot

Meelelahutus

Teater on snoobidele ja korralikku kino meil nagunii ei ole. Olge originaalne ja viige pruut lossimägedesse kaunist järvevaadet nautima. Seansi pikkust saate ise valida ning kõrvalistmel ei nagista keegi kommipaberite või plaksumaisiga ja keegi ei pane teile pahaks, kui valjuhäälselt kommenteerite. Kui üks vaade ära tüütab, saate ilma mingi lisatasuta uude paika liikuda.

Tähelepanu! Plusspunkte võib saada, kui mobiiltelefonis ootamatult mõni lembelaul käivitada ja kaaslane tantsule paluda.

Kulu: 0 eurot

Kingitus

Õhtu nael peaks olema muidugi tähtpäevale kohane kingitus. Naised armastavad teatavasti ehteid. Väärismetallid on aga isegi läbi klaasvitriini piidlemiseks pisut liiga kallid. Ostke kontoritarvete poest kirjaklambreid. Neid on seal eri värvitoonides. Sedasi vahvaid traadijupikesi maitsekalt üksteise otsa pikkides saate kordumatu ja omapärase kaelaehte. Tavaliselt müüakse klambreid sajakaupa ja suure tõenäosusega saate hoolikalt arvestades lisaks kaunile kaelaehtele meisterdada ka käeketi.

Kulu: umbes 1 euro

Lõpetuseks

Kui kõik läheb plaanipäraselt, hoiate edaspidi kokku ka telefoniarvetelt. Edu katsetamisel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles