Uus vald võib saada esimese aukodaniku

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval Viimsis Laidoneride mälestusmärgi avamisel osalenud Viljandi vallavanem Ene Saar on veendunud, et kindralist saab valla esimene aukodanik.
Kolmapäeval Viimsis Laidoneride mälestusmärgi avamisel osalenud Viljandi vallavanem Ene Saar on veendunud, et kindralist saab valla esimene aukodanik. Foto: Erakogu

Vardja küla elanikud tegid Viljandi vallale ettepaneku taastada kindral Johan Laidoneri kui Viljandi valla aukodaniku nimetus.

Kirjalik ettepanek anti vallavanem Ene Saarele kolmapäeval Johan Laidoneri sünnikoha asupaigas, Viiratsi lähistel Raba talu maal seisva mälestuskivi juures, kus tähistati kindrali 130. sünniaastapäeva.

«Seda, et Laidoner oli kunagi Viljandi valla aukodanik, ei teadnud paljud, mina nende hulgas,» rääkis Viljandi vallavanem Ene Saar. «Praegune Viljandi vald ei ole küll kunagise valla õigusjärglane. Vald on nii uus, et oma tunnustamise korda sel veel ei ole, kuid me tegeleme sellega lähemal ajal ning teeme volikogule ettepaneku anda aukodaniku tiitlit ka postuumselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles