Jää on tugev, aga väga libe

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käisid kalapeo korraldajad Martin Meier (vasakult), Paul Liivoja ja Priit Kallas mööda Viljandi järve ringi ja puurisid auke, et mõõta jää paksust. Plusskraadid pole sellele laastavat mõju avaldanud ning «Kalafest» tuleb igal juhul. Meeskond manitses aga tulijaid ettevaatlikkusele.
Eile käisid kalapeo korraldajad Martin Meier (vasakult), Paul Liivoja ja Priit Kallas mööda Viljandi järve ringi ja puurisid auke, et mõõta jää paksust. Plusskraadid pole sellele laastavat mõju avaldanud ning «Kalafest» tuleb igal juhul. Meeskond manitses aga tulijaid ettevaatlikkusele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi termomeeter on nädalapäevad plusspoolel püsinud, ei ohusta see kuidagi laupäevast kalapidu.

Korraldajad panevad aga tulijatele südamele, et nood pööraksid suuremat tähelepanu oma ohutusele, sest jää on väga libe.

Napi talvega Viljandi järvele tekkinud jää on kandnud juba sadu uisutajaid ja peab laupäeval võõrustama tuhandeid kalamehi. Eile olid sellel peaasjalikult ametis «Kalafesti» korraldajad, aga ringi liikus ka uisumaratoni korraldanud rattaklubi president Veiko Šmidt. Ta oli tulnud koristama uisuöö jäänukeid, et plats kalapeo ajaks läigiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles