Meepott ja must auk

Peeter Olesk
, publitsist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

MINU 6. VEEBRUARI Sakalas ilmunud arvamusartikkel «Pärast Berliini» on saanud ootamatu järje. Selgus asjatundjatele ammugi teada tõsiasi: tegelikult on piir Euroopa Liidus ja väljaspool seda toodetavate toidukaupade valmistamiskohtade vahel vägagi küsitav ning Euraasia ühises majandusruumis ja seda ääristavas tolliliidus on pilt enam-vähem samasugune.

Kõige selle tõestuseks otsis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder oma kodusest keldrist välja purgi mett, mille ta oli ostnud ühest Saaremaa turismitalust. Kuidas see purk, millist müüakse ka Tartus, välja näeb, võib igaüks vaadata siinsamas kõrval avaldatud fotolt. Igas niisuguses on mett pool kilo, ent mis mesi see on?

Sõna «õiemesi» ei ütle midagi kindlat. Nimesildile on lisatud luubiga lugemiseks järgmine tekst: «Hispaania. Euroopa Ühendusest ja väljastpoolt Euroopa Ühendust pärit mee segu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles