Leida Mägi sai elutöö preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leida Mägi
Leida Mägi Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit tunnustas Viljandimaa rahvakunstiühingu juhatuse esimeest Leida Mäge rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja arendamise eest pärandihoidja auhinna elutöö preemiaga.

Parematele jagati tunnustust laupäeval Estonia talveaias. Aasta pärandihoidja auhinna said Virumaa kunsti ja käsitöö seltsi juhatuse esimees Kersti Loite rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja arendamise eest ning tekstiilikunstnik, lapitöö alaliidu juhatuse liige Ene Pars rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja lapitöö traditsioonide arendamise eest.

Hõbedase teenetemärgi saavad 18 käsitööliidu maakonnaühenduste juhti ja valdkonna pikaajalist toetajat. Esimest korda anti autasu omavalitsusjuhile, kes on olnud aastaid kohalike käsitööettevõtmiste toetaja. Selle pälvis Haapsalu linnapea Urmas Sukles panuse eest kohalike käsitöötraditsioonide edendamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles