Kuidas Rahvarinne meile vabaduse tõi

Gert Kiiler
, reklaami ohver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinz Valk kirjutab oma uues, noortele lugejatele mõeldud raamatus Eestile tähtsast ajajärgust
Heinz Valk kirjutab oma uues, noortele lugejatele mõeldud raamatus Eestile tähtsast ajajärgust Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kunstnik ja taasiseisvumisaegne staarpoliitik Heinz Valk on kirjutanud raamatu, milles kirjeldab värvikalt ja lihtsal moel, kuidas Eesti NSV-st sai jälle Eesti Vabariik. Teose sihtgrupp on noorem põlvkond, kes on üles kasvanud vabas Eestis.

Nii võiks kõlada raamatu reklaamtekst ja ega milleski tegelikult eksikski. Väga tore ju, kui nooremat põlvkonda meie lähimineviku koha pealt haritakse. Ometi tekib Valgu raamatut lugedes mitu küsimust, vähemalt siis, kui oled kõnealust ajalooperioodi oma silmaga näinud ning jälginud ka hilisemat Eesti poliitikat. Kõige häirivam on stiil, mida valides ei ole autor vist suutnud otsustada, millise tooli peale istuda, ja seetõttu plartsatanud kahe vahele.

Pahad on pahad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles