Põllumajandust õppivad noored saavad toetust taotleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist osaleb konkursil kaheksa noort.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist osaleb konkursil kaheksa noort. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maaelu edendamise sihtasutus (MES) ootab 14. veebruarini õppetoetuse taotlusi nendelt noortelt, kes omandavad Eesti kutseõppeasutustes ametit maamajandusega seotud erialadel.

MES-i juhatuse liige Andres Vinni selgitas, et toetus on mõlednud neile, kes õpivad kutseõppeasutuses maamajandusega seotud erialadel ja võtavad kohustuse pärast kooli lõpetamist asuda maapiirkonda elama. «Meie eesmärk on neid õpilasi toetusega motiveerida paremaid õpitulemusi saavutama,» lausus Vinni.

Õppetoetuse saamiseks sõlmivad MES ja õpilane lepingu, millega taotleja võtab kohustuse pärast õppeasutuse lõpetamist töötada maapiirkonnas tegutseva ettevõtja juures või ise maapiirkonnas ettevõtja olla. Toetuse suurus sõltub õpilase keskmisest hindest.

Eelmisel aastal maksis MES õppetoetusi 274 maamajanduseriala õpilasele. Kokku toetati kutseõppeasutuste õppureid 110 000 euroga. Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist pälvis mullu toetust 74 noort.

2014. aastaks saab õppetoetuse taotlusi esitada 14. veebruarist. Vaata toetuse täpsemaid tingimusi MES-i kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles