Näkata võib lausa kolm korda minutis

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala kolmapäeval Paala järvel õngitsemas käinud Oskar Adson sai igas minutis kätte kätte vähemalt kolm ahvenat. Ja niiviisi päris tükk aega järjest.
Eelmise nädala kolmapäeval Paala järvel õngitsemas käinud Oskar Adson sai igas minutis kätte kätte vähemalt kolm ahvenat. Ja niiviisi päris tükk aega järjest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kalameeste kogemust mööda näkkab Viljandi järvedel paremini kas varahommikul või pärast päikeseloojangut. Ette tuleb siiski ka erandeid.

Läinud nädala kolmapäeva pärastlõunal koos kaaslasega Viljandi järve jääl istunud Allar Anderson nentis, et tema käib õngitsemas harva ja jääpüüki teeb elus üldse kolmandat korda.

«Alles jõudsime, nii 15–20 minutit tagasi. Ja kala veel pole, sest kogu ettevalmistus, enne kui õnge vette saad, võtab aega,» rääkis ta ning lisas, et tuli kalale seetõttu, et tahtis igapäevarutiinist eemale saada. «See on ju meeldiv ajaviide.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles