Sõltuvustest tuleb rääkida õigel ajal

, siseminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits / Postimees

EELMISE AASTA õnnetussurmade ja kuritegude statistikat kokku võttes pidime taas tõdema, et suur osa siseturvalisuse kahjudest on tingitud sõltuvuskäitumisest, alkoholi- ja narkojoobest. Seega: et suurendada ühiskonna turvalisust ja vähendada lõppkokkuvõttes ka politsei reageerimiskoormust, on meil vaja jõuda probleemide põhjusteni.

Lisaks igapäevasele politsei järelevalvele on mõistlik tegelda ennetusega, sest just noorte alkoholi ja narkootikumide tarvitamise tagajärjed jõuavad kõige kiiremini politsei või päästeameti õuele. Mõtlematu käitumise ja selle tagajärgede ennetamisega peaksid olema seotud kõik, kes laste ja noortega kokku puutuvad.

Sellesse panustavad sotsiaalministeerium, haridus- ja teadusministeerium, justiitsministeerium, politseinikud, päästjad, aga ka teiste riigiasutuste töötajad. Siseministeerium on samuti võtnud selge rolli: kutsume inimesi üles kaasa mõtlema ning aitama oma lähedastel langetada väikseid, ent olulisi otsuseid, hoidmaks neid alkoholi ja narkootikumide tarvitamise kurbade tagajärgede eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles