Läbi jää vajunud auto on leitud

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu laupäeva vajus Võrtsjärves jääprakku Audi, mille juht ja sõitjad pääsesid märja ja külmununa kaldale alles pärast pikka järvel ekslemist.
Ööl vastu laupäeva vajus Võrtsjärves jääprakku Audi, mille juht ja sõitjad pääsesid märja ja külmununa kaldale alles pärast pikka järvel ekslemist. Foto: Marko Vaher

Kohalik kalur leidsid pühapäeva õhtupoolikul üles laupäeva varahommikul Valmast Võrtsjärvele sõitnud ja hiljem jääprakku sattunud Audi A8. Auto ulbib järve teises kaldas Valmast umbes 12 kilomeetri kaugusel Kuivavare juures.

"Praeguse ilmaga ei juhtu masinaga midagi, sügavamale ta vajuda enam ei saa, kuna on ninapidi lausa põhjas," rääkis auto oma võrkudest paari kilomeetri kauguselt leidnud kalur Marko Vaher. "Mõõtsime sügavuse ära, ta on peaaegu teises kaldas väljas. Kui aga külma juhtub tulema, litsub see jää kindlasti kokku ja masina puruks. Jääl on meeletu võim."

Nagu teised kohalikud, kinnitab ka Vaher, et Võrtsjärve jää on vähemalt 45 sentimeetrit paks ning sellest piisab, et kanda ühel ruutmeetril neli ja pool tonni kaaluvat raskust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles