Viljandlasi oodatakse lillekera looma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnamajandusamet kutsub kõiki huvilisi osalema naivistliku lillekera loomises.


Ameti peaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et rõõmus ühistegemine on pühendatud kunstnik Paul Kondase 110. sünniaastapäevale.

«Naivism on asjaarmastajate kunst, millesse tegijad suhtuvad täie tõsidusega, kuigi lõpptulemust kirjeldatakse lapsemeelsena,» selgitas Nõmmik. «Looduse suure austaja Kondase maalidel näeme palju lilli. Tema teostest leiame ikka mõne väikse vimka, mittenähtava looduse vormi, olgu see siis sõnajala- või armuõis.»

Nõmmiku sõnul on lillekera valmimiseks oodatud kõikide suvelillede sordid, värvid ja vormid.

«Loodame nii lillesõpradest linlaste kui lillekaupluste ja turumüüjate peale,» lausus ta ning märkis, et vaja on väga palju taimi — ligikaudu tuhat.

Ühisistutamine algab 11. juuni keskpäeval Jaani kiriku kõrval haljasalal.

Ehkki tuleku võib otsustada kas või viimasel minutil, oleks linnamajandusametil hea meel, kui suurema sülemi toojad endast varem teada annaksid.

«Lilleüritusele aitab kaasa Kondase keskus eesotsas Mari Vallikiviga, kes on andnud nõusoleku idee teostamist igati toetada,» lisas Nõmmik. «Lillekera aitab valmistada osaühing Floreas Viljandi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles