"Koolitants" jõuab täna Viljandisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekümnendat korda toimuvast loometantsufestivalist on aastatega kujunenud kooliealiste noorte seas üks oodatumaid suurüritusi.
Kahekümnendat korda toimuvast loometantsufestivalist on aastatega kujunenud kooliealiste noorte seas üks oodatumaid suurüritusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna pärastlõunal algab Ugala teatris festivali "Koolitants 2014" maakondlik tantsupäev. Kavas on lastetants, vabatants, Eesti-teemaline tants, estraaditants, show-tants ja tänavatants. Kontserti juhib N-Euro alias Sadam.

Festival on avatud kõikide tantsustiilide harrastajatele ja eri tasemega tantsurühmadele. Põhitingimuseks on seatud, et esitatavad tantsud peavad olema noorte ja nende juhendajate omalooming.

Eesti Tantsuagentuuri korraldatav "Koolitants" on Eesti populaarseim ja suurima osalejate arvuga üritus tantsu harrastavatele lastele ja noortele. Tänavu tähistab festival oma kahekümnendat aastapäeva. Juubelile omaselt tulevad lubavad korraldajad rõõmsaid ja üllatusterohkeid tantsupäevi.

"Koolitants" on tänavu nagu paaril eelmiselgi aastal kolmeetapiline. Jaanuarist märtsini kestavad maakondlikud ja piirkondlikud tantsupäevad ning aprilli teises pooles on finaalkontsert taas Tallinnas Nokia kontserdimajas.1995. aastal alguse saanud loometantsufestivalist on aastatega kujunenud kooliealiste noorte seas üks oodatumaid suurüritusi, millest võttis mullu osa 261 tantsutruppi, kes esitasid kokku 598 algupärast tantsu. Festivalil osales kokku 58 604 kuni 20-aastast üldharidus- või kutsekoolide õpilast ja lasteaialast.

Festival edendab Eesti tantsuelu, tekitades võimalikult paljudes lastes ja noortes huvi tantsu vastu ning läbi laste ja nende vanemate jõuda selleni, et Eesti ühiskond väärtustaks enam tantsukunsti. Samuti võimaldab festival avastada noori andekaid tantsijaid, luues neile varakult arenguvõimalused, et aidata kaasa tantsukunsti arengule nii professionaalsel kui kunstilisel tasemel.

 

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles