Riik aitab Viljandimaa parkidel kohiseda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere lossipark on üks nendest, mis on saanud riigilt tublisti tuge.
Olustvere lossipark on üks nendest, mis on saanud riigilt tublisti tuge. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtsautus Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) on alates 2009. aastast eraldanud keskkonnaprogrammist kohalike loodus- ja mõisaparkide arendamiseks 6,35 miljonit eurot. Suurem osa neist asub Valgamaal, suurimad rahasummad on tulnud aga Viljandimaale.

Keskkonnaprogrammist on viie aastaga jagatud toetusi 120 kohaliku pargi hooldamiseks. Suurem osa asub Valgamaal, kus on projektidega toetatud 14 parki. Kogukamad toetused on läinud Viljandimaa parkide hooldamiseks, kogusumma ulatub 1,12 miljoni euroni. Toetuse abil on korrastatud näiteks ajalooline Viljandi lossipark ning Olustvere ja Suure-Kõpu mõisa pargid.

"Looduse nautimine ja tundmaõppimine ei toimu alati ürgmetsas või ulgumerel, tihti on just pargid need, mis meie igapäevaellu rohelust ja silmailu toovad," rääkis KIKi nõukogu esimees, keskkonnaminister Keit Pentus- Rosimannus. "Ilma hoolduse ja hoolitsuseta pargid ei püsi, seetõttu tuleb nendega pidevalt tegeleda. Eestis on üle 400 looduskaitsealuse pargi ning KIK koos taotlejatega on panustanud neist enam kui veerandi säilimisse."  

 Parke tuleb hooldada pidevalt, seetõttu tehakse palju projekte mitmes etapis.  KIK hoiab tervet elukeskkonda, väärtustab puhast loodust ning säästvat arengut.  Kokku on KIKist neljateistkümne aastaga toetust saanud üle 16 tuhande projekti.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles