Kalur: Jääolud muutuvad väga kiiresti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve kalur Enn Kell kinnitab, et järvejää pole naljaasi ning silmad tuleb alati lahti hoida.
Võrtsjärve kalur Enn Kell kinnitab, et järvejää pole naljaasi ning silmad tuleb alati lahti hoida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrstjärve äärsed elanikud rääkisid  täna nagu ühest suust, et järvejääl on paksust küll ning nende hinnangul on väga kummaline, kuidas sellest õnnestus autoga läbi vajuda.

Sündmuspaigal käinud Sakalale kinnitati, et hätta jäänud masin sõitis jääle öösel umbes kella nelja paiku. Kus läbi jää vajunud auto praegu on, seda ei osanud keegi täpsemalt öelda. Võrtsjärve kogenud kalur Enn Kell  ei soovita kellelgi uisapäisa järvele sõita ning pimedas ammugi mitte.

Enn Kell, kui palju Võrtsjärve jääd usaldada saab?

Jääolud muutuvad väga kiiresti, kohati isegi tunni aja jooksul. Mul on endal kogemus, kus auto ja käru vahele tekkis 25-sentimeetrine pragu. Kalal käies olen korduvalt tundnud, kuidas jää liigub nagu maavärina ajal. Kuskilt andis pinge lihtsalt järele. Kui mina järvele sõitma läheksin, teeksin  kõigepealt luure ära. Aga öösel 12 kilomeetrit tundmatus suunas panna... Kindlasti võib mõni pragu ette tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles