Lennupiknik toob linna kohale hävitajad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva puhul teevad kaitseväe piloodid kahe samasuguse hävitajaga L-39 Albatros Viljandi kohal trikilendu.
Vabariigi aastapäeva puhul teevad kaitseväe piloodid kahe samasuguse hävitajaga L-39 Albatros Viljandi kohal trikilendu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kümme minutit pärast seda, kui Eesti õhuväe hävitajad on 24. veebruaril Pärnus üle Eesti aastapäeva auks korraldatava kaitseväe paraadi kihutanud, saab nende lendu vaadata Viljandis.

Kahe õppepüüdurhävitaja L39 demolend on üks vabariigi aastapäeval Viljandis korraldatava lennupikniku tõmbenumbreid. Ka eelmisel aastal peeti lennupiknik Viljandis just 24. veebruaril ja ka siis andsid hävitajad pärast paraadilt ülelendu Viljandi kohal etenduse.

Kui mullu kulus hävitajatel Tallinnast Viljandisse jõudmiseks 17 minutit, siis tänavu tullakse Pärnust ning õhuväe lendude planeerimise osakond on välja arvutanud, et selle vahemaa katmiseks kulub seitse minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles