Koht, mille järgi seada oma mõtteid ja kuhu peab kindlasti minema

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondase keskuse praegune juhataja Gregor Taul tunnistab, et ta julges alles kolmandal ülikooliaastal siseneda Tartu noore kunsti keskusesse Y-galeriisse.
Kondase keskuse praegune juhataja Gregor Taul tunnistab, et ta julges alles kolmandal ülikooliaastal siseneda Tartu noore kunsti keskusesse Y-galeriisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kodus pisipoega kasvatavalt Mari Vallikivilt võttis kaheks aastaks Kondase keskuse juhtimise oma hoolde Gregor Taul  – palju õppinud noor mees, kes armastab asjade üle sügavuti mõtiskleda.

Pärast Tartu ülikoolist semiootiku ja Eesti kunstiakadeemiast kunstiteadlase diplomi saamist hakkas Gregor Taul tegutsema kunstiakadeemia galeristi ja õppejõu ning vabakutselise kriitikuna. Üks meie esimesi vestlusi Kondase keskuses keerleski üha rohkem kirgi tekitava moodsa kunsti ümber.

Gregor Taul mainis, et andis allkirja Tartu kunstimuuseumi direktori Rael Arteli toetuseks. Minu pärimise peale, kas tema meelest tuleks pallaslased sealt nüüd lõplikult välja visata ja kas mina nende andunud austajana olen igavesti asjalike kunstinautijate hulgast välja arvatud, rääkis ta loo oma vanaemast. Rääkis ka muid lugusid ja tutvustas oma plaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles