Trepimägi on sel talvel pahatihti sillerdav liumägi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui nädalapäevad oli Trepimäe kõnnitee paksu jääkorra all, siis eile hommikul võis seal jälle kukkumist kartmata liikuda. On aga vaid aja küsimus, mil sinna uus liuväli tekib.
Kui nädalapäevad oli Trepimäe kõnnitee paksu jääkorra all, siis eile hommikul võis seal jälle kukkumist kartmata liikuda. On aga vaid aja küsimus, mil sinna uus liuväli tekib. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi Trepimäe läheduses asuvate allikate veesooned pole sel talvel korralikult külmunud ja maapinnale immitsev vesi muudab kõnnitee alatasa liuväljaks.

«Ma olen siin elanud aastakümneid, aga sellist jääkorda, kui tänavu, ma veel näinud ei ole,» lausus Trepimägi 6 elav Maie Tsäro.

Ta rääkis, et on igal aastal allikavee ärajuhtimiseks kraave kaevanud ja nüüd tunneb heameelt, et nähtud vaevast on kasu. «Kui ma ei oleks neid teinud, uputaks vesi terve hoovi ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles