Balti assamblee kuulutas välja esseevõistluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti assamblee president ja riigikogu aseesimees Laine Randjärv kutsub kõiki gümnasiste esseekonkursil osalema.
Balti assamblee president ja riigikogu aseesimees Laine Randjärv kutsub kõiki gümnasiste esseekonkursil osalema. Foto: Elmo Riig

Balti assamblee, kuhu kuuluvad Eesti, Läti ja Leedu parlament, korraldab Balti keti 25. aastapäeva puhul noortele mõeldud esseevõistluse teemal «Mida tähendab minu jaoks Balti kett?».

Balti assamblee president ja riigikogu aseesimees Laine Randjärv kutsub kõiki gümnasiste konkursil osalema. «Kuigi preagustel gümnasistidel pole Balti ketist isiklikke mälestusi, teavad nad sellest oma vanemate ja vanavanemate jutustuste kaudu. Esseekonkursiga soovime luua põlvkondadevahelist sidet taasiseseisvumise ajastuga,» kõneles Randjärv.

Konkursile on oodatud gümnaasiumiklasside õpilaste esseid, mille pikkus on kuni kaks lehekülge. Iga osaleja saab esitada ühe eesti keeles kirjutatud essee. Konkursi tähtaeg on 20. aprill.

Eesti, Läti ja Leedu parlamendis moodustatud konkursi komisjonid valivad oma riigist välja kuus paremat tööd, mis pääsevad rahvusvahelisse vooru. Konkursil selgitatakse välja üheksa võitjat – kolm igas vanuserühmas (X, XI ja XII klassi õpilaste seas).

Võitjaid autasustatakse diplomi ja kutsega osaleda 24. oktoobril Tallinnas Balti assamblee istungjärgul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles