Karksi vald lasi motomeestel küla huvidest mürinal üle sõita

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi Jõe ja Mare Lilienthal on Mäeküla ja Sudiste küla piiril silma hakkavast motokeskusest möödudes ilmselgelt mures, sest sealt aeg-ajalt kostev mootorimüra ei lase neil enam endist viisi vaikuses ja rahus elada. Elanike väitel jätsid krossirajal kiirust arendavad noored mehed oma kuuldava jälje isegi ümbruskonna elanike jõulupühadesse ja vana-aastaõhtusse.
Liivi Jõe ja Mare Lilienthal on Mäeküla ja Sudiste küla piiril silma hakkavast motokeskusest möödudes ilmselgelt mures, sest sealt aeg-ajalt kostev mootorimüra ei lase neil enam endist viisi vaikuses ja rahus elada. Elanike väitel jätsid krossirajal kiirust arendavad noored mehed oma kuuldava jälje isegi ümbruskonna elanike jõulupühadesse ja vana-aastaõhtusse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui suurema osa oma elust põgenikuna Ameerikas elanud sotsioloog Liivi Jõe pärast sajandivahetust end Karksi vallas esivanemate talus sisse seadis, tundis ta esimest korda, et on jõudnud paika, kus võib ennast kindlalt tunda. Nüüd, pärast kümmet aastat rahulolu, on eaka naise veendumus vankuma löönud.

Liivi Jõe oli juba 1990. aastate algul selgeks mõelnud, et kui pensioniiga kätte jõuab, kolib ta võõrvõimu ikkest vabanenud kodumaale tagasi, ning vaatas seetõttu siinsel kinnisvaraturul avali silmi ringi. Kaalumisel oli mitu kohta riigi eri paigus, aga kui ilmnes, et Karksi vallas Mäekülas on saadaval vaarisa rajatud Pisina talu, ei mõelnud ta pikalt ning ostis selle kaugetelt sugulastelt ära.

«Olen elanud enamasti New Yorgis, mis on erakordselt lärmakas linn. Vanemaks saades tundsin, et mul pole enam energiat seda taluda, ning otsisin kohta, kus võiksin rahus ja vaikuses toimetada. Siin oli kõik see olemas,» räägib Jõe. Sõnale «oli» asetab ta seejuures kuuldava rõhu, sest viimased pool aastat on Pisina vaikust piinava järjekindlusega rebestanud naabri juurest kostev krossimootorrataste mürin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles