Pärast Berliini

Peeter Olesk
, publitsist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

17.–24. JAANUARINI kestis Berliinis toidu- ja põllumajandusmess «Roheline nädal», kus seekord oli peamine esitletav Eesti Vabariik.

Berliin on vana põllumajanduskeskus, mida Eesti õpetlastest tundis kõige lähemalt hilisem professor ja Polli vaimne liider Aleksander Siimon. Tema sooritas seal 1920. aastate lõpul laborikatseid, et saada puuviljanduses puhtaid sordiaretusliine. Võimalik, et tal tuli rääkida oma kolleegidele ka Eestist tervikuna, sest ta suunati sinna kui riigi stipendiaat, kel oli korralik haridus taimefüsioloogias.

Tänavu tutvustas Eestit põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, kes ei kirjeldanud küll meie põllumajanduspoliitikat ega -strateegiat Euroopa majandusruumis, kuid toonitas mitu korda, et Eesti põllumees peab mõtlema väga roheliselt ning kõige parem viis seda näha on tulla ise kohale. Mitte just Koksvere veskile Kõo vallas, kust siinkirjutajagi saab oma mahedad odrahelbed, vaid metsseajahile või Võrtsjärvest latikat püüdma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles