Kolm Viljandimaa inimest saab presidendilt auraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja saab presidendilt Valgetähe teenetemärgi.
Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja saab presidendilt Valgetähe teenetemärgi. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves tänab selle aasta Eesti sünnipäeval riikliku teenetemärgiga 99 inimest, kellest kolm elab Viljandimaal või on maakonnaga tihedalt seotud.

Valgetähe teenetemärgi saavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja ning kauaaegne kultuuriakadeemia õppejõud ja folklorist Ene Lukka-Jegikjan. Viimastel aastatel on Lukka-Jegikjan olnud tegev Tallinnas  ning töötab Eesti rahvusliku folkloorinõukogu arendus- ja koolitusjuhina.

Punase Risti teenetemärgi saab Viljandis elav Tartu ülikooli kauaaegne anatoomiaprofessor, õpiku «Inimese anatoomia» koostaja emeriitprofessor Arne Lepp.

«Eesti kõrgeim tänu kuulub eri elualade inimestele nii kodumaal kui ka kaugemal. Nende igapäevane pühendumus oma tööle, oma kutsumusele ning seeläbi Eesti paremaks muutmisele väärib meie riigi tunnustust,» ütles president Ilves otsusele allakirjutamise järel. «Nende inimeste tubliduse lood kokku näitavad Eesti suuremaks kasvamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles