Trükikoda lahkub Viljandi vanalinnast

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval viidi Väike-Turu tänavalt ära trükiseadmed.
Teisipäeval viidi Väike-Turu tänavalt ära trükiseadmed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal kolis Kantrekülla pikka aega Viljandi vanalinnas Väike-Turu tänaval tegutsenud trükikoda Hetika, mille omanikud on linnapea Kalle Jents ja tema abikaasa Riina.


Kalle Jents meenutas, et algul tegutses trükikoda Hetikale kuuluva hoone keldris Kauba tänav 12, kuid ruumipuuduse tõttu koliti see sealt paar maja edasi rendipinnale. Tellimusi võeti vastu ja küljendamisega tegeldi küll endiselt Kauba tänaval, kuid kahe maja vahe oli piisavalt väike, et kõigega toime tulla.

«Trükikojale olid Väike-Turu tänava ruumid ikkagi ebamugavad,» põhjendas Jents seekordset kohavahetust. «Näiteks paberi toomiseks tuli terve tänav kinni panna.»

Omaniku sõnul leidis Hetika sobiva ja soodsa rendipinna Kantrekülas Vaksali tänaval.

Jents tõdes, et nii nagu paljud ettevõtted, elas Hetika trükikoda mullu läbi suure käibelanguse ja mõni töötaja tuli koondada.

«Suure osa meie toodangust moodustavad Viljandi teki- ja padjatööstuste etiketid ning kui neil on tellimusi vähem, kahaneb ka meie töö hulk,» rääkis Jents. «Aga nüüd tundub olukord olevat stabiliseerunud ja näha on isegi kerget tõusu.»

Hetika trükikojas töötab seitse inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles