Kolga-Jaani vald ostab elektri­autode kõrvale bensiiniauto

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani vallavanema Kalevi Kauri sõnul on aeg näidanud, et kui talvel elektriautoga Kolga-Jaanist Viljandisse sõita, siis tuleb seda vahepeal laadida, et koju tagas pääseda.
Kolga-Jaani vallavanema Kalevi Kauri sõnul on aeg näidanud, et kui talvel elektriautoga Kolga-Jaanist Viljandisse sõita, siis tuleb seda vahepeal laadida, et koju tagas pääseda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seni kahe elektriautoga läbi ajanud Kolga-Jaani vallavalitsus tahab osta bensiinimootoriga auto, sest paar viimast talve on näidanud, et elektrisõiduk pole juhile talvisel ajal tervislik ja turvaline.

«Maal, kus sotsiaaltöötajal tuleb sõita pikki vahemaid, pole elektriauto talvel väga mõistlik, sest välja ei näe ja salong on väga külm,» põhjendas vallavanem Kalevi Kaur. «Kui tahta välja näha ja soojas sõita, saab läbida vaid 30 kilomeetrit.»

Kauri selgitusel on elektriautod olnud väga head suvisel ajal, kuid talvel jäävad ametnikud nendega hätta. Et kolmeks aastaks sõlmitud leping, mille järgi vald sai kaks autot endale riigilt tasuta kasutamiseks, hakkab läbi saama, otsustas vallavalitsus osta endale esimese bensiinimootoriga auto.

«Elektriauto aku kestab kolm kuni viis aastat ning seepärast pole me lepingu jätkamisest väga huvitatud. Eriti siis, kui meile lisanduvad mingid kohustused,» selgitas Kalevi Kaur.

Kolga-Jaani vallavalitsusel pole seni autot olnud. Ametnikud on teinud ametisõite eraautodega ning saanud nende eest kompensatsiooni. Vallavanema hinnangul pole siiski mõistlik igalt töötajalt eeldada, et tal endal on sõiduk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles