Lootuste finaal täitis ootusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Vister
Liisi Vister Foto: Roger Ote

Möödunud nädalavahetusel Viljandis aset leidnud Lootuste karika võistluse finaalis näitas oma oskusi ligi veerand tuhat noort iluvõimlejat ja  korraldajad jagasid välja 96 auhinda.


Viljandi spordikooli õpilaste treeneri ja ühe võistluse korraldaja Kersti Petersoni sõnul on Lootuste karika finaal noorematele iluvõimlejatele hooaja kaalukaim mõõduvõtt.

«Tiitlivõistlusi peetakse Eestis alates noorteklassist. Nii et paljudele noorematele on see üks väheseid võistlusvõimalusi,» rääkis ta.

Kahest eelvõistlusest ja finaalist koosneval Lootuste karika võistlusel teevad miniklassis kaasa aastatel 2002—2004, lasteklassis aastatel 2000 ja 2001 ning noorteklassis aastatel 1998 ja 1999 sündinud tüdrukud. Sarjas võtavad aga mõõtu ka vanemad iluvõimlejaid, neist vanimate sünniaasta jääb vahemikku 1995—1997.

Liisi Vister teenis kolm karikat

Viljandi spordikooli õpilastest olid suurimad ootused seotud Liisi Visteriga ning tema kodupublikule ja toetajatele pettumust ei valmistanud. Ta sai 1998. aastal sündinute tugevamas ehk A-grupis pallikava eest esimese, kurikakava eest teise ja hüpitsakava eest kolmanda koha.

«Liisi oli väga tubli,» kiitis treener. «Ehkki kavad ei tulnud vigadeta välja, olid tema kohad kõrged.»

Kersti Petersoni sõnul läks hästi kõigil kaasateinud Viljandi spordikooli tüdrukutel. Tema jutu järgi osaleb kolm neist esimest hooaega A-grupis. Liisi Vister pidi seal kaasategemiseks juurde õppima ühe vahendikava, 2001. aastal sündinud Maria Elisabeth Soonik ja Johanna Christina Peterson aga senise vabakava kõrvale koguni kaks kava.

Treeneri sõnul on noorematel tüdrukutel rõnga- ja palliharjutuses veel stabiilsusest vajaka.

«Mõlemad on näidanud vahenditega täiuslikke sooritusi, paraku ei kipu võistlustingimustes kõik laabuma,» nentis ta.

Nooremate tüdrukute lasteklassi A-grupis kaasa teinud viljandlannadest lõpetas kõrgeima, vabakava kolmanda kohaga Johanna Christina Peterson, Maria Elisabeth Soonik oli selles viies.

Lootuste karika võistlusel võisid tänavu kaasa teha kõik A-grupi iluvõimlejad, B-grupist lubati finaali iga vanuseklassi kümme paremat. Viljandi spordikooli õpilasi oli nende hulgas neli.

B-grupis tublid tüdrukud

«Juba finaali pääsemine on märkimist väärt saavutus. Meie seas oli ka neid, kes kahe eelmise etapi tulemuste põhjal napilt sellest eemale jäid,» nentis Kersti Peterson.

Väga kõrgelt hindas treener 1999. aastal sündinute B-grupi mõõduvõtul kümnendana finaali jõudnud Lisa-Batricia Karu neljandat kohta. «Tublid olid aga kõik meie iluvõimlejad,» kordas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles