Kelguvalik on poodides suur, ostjaid on aga nappinud

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Kelke müüakse praegu peaaegu igas ettejuhtuvas poes. Kui ühes on enim kaubaks läinud roolikelgud, siis teistes on jälle rohkem ostetud liugureid ja piduritega kelke.

Viljandi Centrumi Juku mänguasjapoe juhataja Merle Rüütel rääkis, et neilt osteti piduritega kelgud kiiresti ära, järelejäänud klassikalised ühekohalised kelgud, beebikelgud, liulauad ning rooli- ja metallkelgud pole aga kuigi hästi kaubaks läinud. «Viimati nimetatud on head selle poolest, et nad ei ole vastu maad nagu tavalised kelgud ning sellel, kes seal peal istub, ei hakka kohe külm. Paar tükki on neid siiski ostetud,» lisas ta.

Beebikelgu puhul tõi Rüütel välja, et sellel saab lapsele rihma peale panna ja nii on see talle ohutum kui tavaline kelk, aga sõiduteed ületades tuleks laps ikkagi sülle võtta ja kelk kätte haarata. «Beebikelk on kindlasti teistest turvalisem, sada protsenti siiski öelda ei saa, et see ümber ei lähe. Pealegi võib autojuht küll ema tulemas näha, aga madalamal olevat last ei pruugi ta märgata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles