Ugala lavale kogunevad head ja pahad nõiad

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus on täis laulu, tantsu ja hoogsat liikumist. Väikese nõia rolli mängib Katri Pekri.
Lavastus on täis laulu, tantsu ja hoogsat liikumist. Väikese nõia rolli mängib Katri Pekri. Foto: Jaana Süld

Nukuteater mängib 12. veebruaril Ugalas 2009. aastal esietendunud lavastust «Väike nõid». Jõuluetendusena toona lavale toodud näidend jäi mõneks ajaks kavast välja, kuid soojendati tänavu uuesti üles ning nüüd näeb selle viimaseid etendusi Viljandis.

Ühe peaosalise, tädi Rumpumpeli rollis on laval Viljandist pärit näitleja Anti Kobin.
Anti Kobin ütles, et tema ellu tuli «Väike nõid» populaarse telelavastuse kaudu. Raamatut luges näitleja alles siis, kui ta tädi Rumpumpeli osasse kinnitati.
Kobin räägib näidendist kui nukuteatri elementidega maskilavastusest. «Seal on hästi suured maskid ja minu kostüümi juurde kuuluvad veel skyjumper'id. Need on sellised vedrud, mis paistavad välja nagu sõrad. Ma olen oma kostüümis umbes kaks ja pool meetrit pikk vetruv kuju. Kui kõik nõiad Walpurgi ööl välja ilmuvad, saab kogu lava neid tihedalt täis.»
Kui võrrelda nukuteatri «Väikest nõida» telelavastusega, siis Anti Kobin ütleb, et need on väga erinevad. Süžee on küll sama, aga juurde on toodud üks armastuse liin.
Lugu räägib ühest väiksest, kõigest 127-aastasest nõiatüdrukust, kes ihkab üle kõige saada heaks nõiaks, sest siis võib ta koos teiste nõidadega volbriööl ümber tule tantsida. Koos truu sõbra kaaren Abraksasega lappab tüdruk iga päev mitu tundi nõiaraamatut, tuupides loitse ja korrates nõiasõnu. Tädi Rumpumpel veeretab tema teele kõiksugu raskusi. Viimaks on nõiahakatis üsna segaduses: kas ta ikka teab, milline on päriselt hea nõid? Kas ta tõesti tahab saada selliseks heaks nõiaks nagu on tädi Rumpumpel või ülemnõid?
Viljandi kultuurikolledžis näitlejakutse omandanud Anti Kobin ütles, et pärast kooli lõpetamist läks ta tööle Tallinna Nukuteatrisse ega ole sestpeale Ugala lavale astunud. Nüüd on tal hea meel tädi Rumpumpelina kodulinna publiku ees esineda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles