Sel nädalal on liinibussid töötanud tõrgeteta

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuse sõnul tekkis eelmisel nädalal ATKO bussidel hulk tõrkeid: mõni ei väljunud pidurite külmumise tõttu, mõni hilines muu tehnilise rikke tõttu peatustesse ligi pool tundi.
Maavalitsuse sõnul tekkis eelmisel nädalal ATKO bussidel hulk tõrkeid: mõni ei väljunud pidurite külmumise tõttu, mõni hilines muu tehnilise rikke tõttu peatustesse ligi pool tundi. Foto: Elmo Riig

Kuigi ilmateenistuse andmetel on käesoleval nädala olnud peaaegu sama külm kui eelmisel, pole Viljandi maavalitsuse sõnutsi ükski linna- või maaliini sõitev buss sellepärast väljumata jäänud.

Pärimisele, kas ATKO firma bussidel on sel nädalal väljumistega tõrkeid on, vastas bussiliiklust korraldava maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase eitavalt. «Meieni ei ole jõudnud infot, et mõni buss oleks jäänud tehnilistel põhjustel väljumata,» kinnitas ta.
Küsimusele, kas mulluse talve külmade aegu oli bussidega samuti sääraseid viperusi nagu läinud nädalal, vastas ametnik, et tõrkeid tuli ette kindlasati. «Samas ei läinud ilm eelmisel aastal mäletatavasti ka nii kiiresti külmaks,» märkis ta.
Eelmisel nädalal tuli Sakala toimetusele teateid sellest, kuidas mitu bussifirma ATKO linna- ja maaliinide bussi on kas peatusse hiljaks jäänud või pole sinna üldse jõudnud. Näiteks ei väljunud teisipäeva hommikul haigla eest buss number 10 ning neljapäeva hommikul bussijaama peatusest buss number 6 kuus.
Viljandi maavalitsuse andmetel oli eelmisel nädalal liinihäireid kokku vähemalt kaheksal korral. Toona tõdes Kaupo Kase, et linnaliine ning Põhja-Viljandimaad teenindavale bussifirmale saadeti kiri palvega selgitada, kuidas firma näeb lepingu täitmist. «Firma on meid probleemidest küll teavitanud, kuid ekstreemne külm ei ole vabandus. Soovime saada sellist teenust, nagu on kokku lepitud,» lausus Kase.
MTG Viljandi piirkonna juht Erik Mäe tunnistas probleemi ning lausus, et tõrkeid on ette tulnud jäätunud pidurite ja klaasipuhuritega ning vahel pole mõni buss käivitunud. «Need bussid on külma suhtes ilmselt tundlikud ning midagi ei ole teha. Peaaegu iga päev on nendega midagi juhtunud,» sõnas Mäe eelmisel nädalal. Ta lubas, et tööd tehakse senikaua, kuni tõrgetest on võitu saadud.
MTG Viljandi piirkonna juht Erik Mäe lausus, et liinitõrked suudeti kõrvaldada nii, et käiku pandi üks varubuss ning olemasolevatele tehti korralik profülaktika. «Meil on varubussid ning üks täiendav buss tuleb veel,» lausus ta ning lisas, et kuna kontsern on suur, saab bussidega ka hõlpsasti manööverdada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles