Margus Kasterpalu lahkub Ugala loomingulise juhi kohalt

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. veebruarist ei ole Margus Kasterpalu enam Ugala teatri loominguline juht.
1. veebruarist ei ole Margus Kasterpalu enam Ugala teatri loominguline juht. Foto: Liis Treimann / Postimees

Jaanuarikuuga lõppes Margus Kasterpalu töö Ugala loomingulise juhina.

«Täna lahkub Margus Kasterpalu vastastikuse kokkuleppe alusel teatri loomingulise juhi kohalt,» ütles esimest nädalat teatrijuhi ametis olev Kristiina Alliksaar.

Tema sõnul jääb Margus Kasterpalu ka edaspidi Ugalaga seotuks, hakates siin lavastama lepingu alusel.

«Teatrijuhtimine on meeskonnatöö ja pean õigeks, et uus direktor valib oma kunstilise juhi. Nüüd oli õige aeg anda märk, et ma ei hoia oma kohast jõuga kinni,» lausus Margus Kasterpalu.

Ta rääkis, et kavatseb suvel Saueaugu teatritalus välja tuua Iiri autori Gardner Mckay näidendi «Mere märgid», mis hiljem kolib Ugala väiksesse saali. Kaugemad plaanid on veel täpselt selgumata.

Margus Kasterpalu ütles endal olevat hea meel, et suutis ametisoleku ajal teatri  ümberehitusse ja selle rahastamisse anda oma panuse. «Rekonstrueerimist korraldavasse töörühma jään projekteerimise lõpuni.»

Ugala uue loomingulise juhi konkurss kuulutatakse välja lähiajal ja see kestab märtsi lõpuni, et võimalikel kandidaatidel oleks aega rahulikult asjad läbi mõelda ja oma plaane tutvustada.

Uue inimese töölehakkamiseni teeb selles valdkonnas otsuseid kolmeliikmeline meeskond, millesse kuuluvad lavastajad Taago Tubin ja Vallo Kirs ning dramaturg Liis Aedmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles