Eakas SMS hoiab vanast tavast kinni

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See sõnum koosneb koos tühikutega 156 tähemärgist, aga et selles on GSM-standardi väliseid tähemärke, võtab tekst ühe SMS-i asemel kolme ruumi.
See sõnum koosneb koos tühikutega 156 tähemärgist, aga et selles on GSM-standardi väliseid tähemärke, võtab tekst ühe SMS-i asemel kolme ruumi. Foto: Aivar Aotäht

Varsti juba 30 aastat mobiilsidevõrkudes pakutav SMS-teenus hoiab visa järjekindlusega kinni selle loomise ajal kindlaks määratud pikkusest, õieti öeldes pigem lühidusest.

Kuigi 160 tähemärgi piirist on selle pika aja jooksul ikka ja jälle räägitud ning kirjutatud, kerkib teema mõne aja tagant taas päevakorrale, sest alati leidub mõni, kes üllatunult selle kohta pärib.

Eestlane imestab, miks meile igapäevane õ, aga ka harvem ette tulevad š ja ž tähemärkide arvu väiksemaks muudavad. Samas on üllatus mõistetav, sest ei ole ju keegi meist kursis maailma kõigi pealtnäha tavaliste asjadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles