Uued «Viirvalli jutud» jõudsid kaante vahele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooled tänavu muinasjutukogumikku kirjutanud lastest on poisid.
Pooled tänavu muinasjutukogumikku kirjutanud lastest on poisid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viiratsi vallas on kaante vahele jõudnud kümnes «Viirvalli juttude» kogumik.


Teisipäeva pärastlõunal kutsus võistluse korraldaja ja kogumiku koostaja Mari Karilaid autorid, nende õpetajad ja vanemad enda juurde Rübliku lasteaeda, et tegijaid tänada.

Seekord oli lasteaiaõpetaja andnud koolis käivatele lastele ülesande kirjutada muinasjutt muusika teemal: kust ta tuleb ja kuidas kostab. Mõni kuu hiljem võis hindaja juba öelda: «Mul oli suur rõõm neid kõiki lugeda.»

«Kirjutasin tihasest, kellele ei meeldinud muusika,» ütles Kalmetu kooli viienda klassi õpilane Karl Mehis Utt. Sama kooli kuuenda klassi tüdruk Sigrid Jakobson oli pannud paberile «Bändi loomise», ta ise oskab basskitarri mängida.

Viiratsi kooli kandlemänguoskusega kuuenda klassi õpilane Lisete Link teenis oma «Looduse muusika» eest koguni preemia. Sama pälvisid oma jutu eest veel Rutt Poolakese ja Venno Austrin, esimene neist õpib Kalmetu ja teine Viiratsi koolis.

«On igas muinasjutus oma tarkus sees,» laulsid Viiratsi lasteaia mudilased ning Eesti üks paremaid muinasjutuvestjaid Piret Päär pani kogu publiku, nii lapsed kui täiskasvanud hardunult kuulama ühe muusiku ja vaese armastajapaari lugu.

Kogumiku lugude autorid on Romet Vinnal, Henri Rebane, Sten-Erik Link, Gert Sillaots, Liis Rull, Raian Joala, Merike Rundu, Kris Gregor Edo, Johanna Maria Kala, Kati Narusberg, Venno Austrin, Erli Matt ja Lisete Link Viiratsi ning Kristin Põder, Karl Mehis Utt, Mirjam Kärmas, Sigrid Jakobson ja Rutt Poolakese Kalmetu koolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles