Kas väiksemad ohverdatakse?

Enn Siimer
, Kildu kooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Siimer
Enn Siimer Foto: Elmo Riig / Sakala

SUURE-JAANI VALD plaanib põhikoolivõrgu reformi. Selle vajalikkuses pole vaja kahelda: olukorras, kus väikeste maakoolide õpilaskond on viimase kolme aastaga ligi kaks korda kahanenud, tuleb midagi ette võtta. Eeskätt seepärast, et juba tulevast sügisest ei taha haridusministeerium anda valdadele raha enam mitte koolide, vaid omavalitsuste kaupa. Suure-Jaani vallas jätkub säärase põhimõtte järgi antavat raha vaevu kahele täismõõdus koolile.

Mis siis vallal üle jääb? Kas jätta alles üks täismõõdus korralik põhikool (sellisel juhul Suure-Jaani) või vähendada senises neljas maapõhikoolis – Kildul, Sürgaveres, Olustveres ja Tääksis – astmeid vaid esimesele kolmele-neljale või ka kuuele klassile?

Otsustamist raskendab asjaolu, et pole veel üldse selge, kui palju riik raha annab ja milliseks variandiks seda jätkub. Samas tuleb otsused teha kindlasti enne 1. märtsi, mis on viimane tähtaeg koolivõrgu õigeaegseks muutmiseks alates septembrist. Nokk kinni, saba lahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles