Maanteeamet avas uue e-teeninduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti e-teeninduse keskkond.
Maanteeameti e-teeninduse keskkond. Foto: maanteeamet

Maanteeamet avas uue e-teeninduse keskkonna http://eteenindus.mnt.ee/. Esimeste toimingutena on e-teeninduses saadaval kaks populaarsemat registritoimingut: sõiduki omanikuvahetus ja ajutine registrist kustutamine. Keskkonnas pakutavaid teenuseid täiendatakse järk-järgult.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna kutsus kõiki kliente üles eelistama liiklusregistri büroode külastamisele e-teenindust. «E-teenindus on turvaline, säästab kliendi aega ning on odavam. E-teeninduse keskkonnas makstavad riigilõivud on büroodes makstavatest lõivudest paarkümmend protsenti soodsamad,» toonitas Lugna. Ta lisas, et e-teeninduses pakutavate teenuste hulk suureneb käesoleva aasta jooksul ning keskkonda on mugav kasutada.

Tema sõnul võib juba praegu klient sõiduki registritunnistuse postiga koju tellida ning edaspidi hakatakse samamoodi klientidele kätte toimetama juhiluba ja registreerimisnumbri duplikaati.

E-teeninduse avamisel osalenud e-riigi akadeemia tegevdirektor Arvo Ott tunnustas maanteeametit e-teeninduse keskkonna avamise eest, sest see on hea näide kodanikukesksusest ja avatusest.

Möödunud aastal oli maanteeameti levinuim registritoiming sõiduki omanikuvahetus (üle 129 000 toimingu), võimalust sõiduk registrist ajutiselt kustutada kasutati mullu ligi 9500 korda. Lähemate kuude jooksul hakkab e-keskkond võimaldama anda volitusi sõidukiga seotud tehingute tegemiseks ja muuta sõiduki kasutajate andmeid.

Maanteeameti senine e-keskkond Paberivaba ARK suletakse järk-järgult, kui teenused jõuavad uude e-teeninduse keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles