Jakobsoni koolis on mõttemängud au sees

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni kooli kabetajate kohtumisel kabe rahvusvahelise suurmeistri Arno Uurmaga mängis ainsana meistri vastu viigi välja Kevin Reichenbach (esiplaanil).
Jakobsoni kooli kabetajate kohtumisel kabe rahvusvahelise suurmeistri Arno Uurmaga mängis ainsana meistri vastu viigi välja Kevin Reichenbach (esiplaanil). Foto: Erakogu

Mullu novembris aset leidnud maakonna koolidevahelisel kabeturniiril oli võidukas Jakobsoni kooli võistkond. Jätkuvalt on kabehuvilistel võimalus ennast proovile panna mitmetel turniiridel ja võistlustel.

Detsembris algas vabariiklik online mõttemängude olümpiaad, kus Viljandi Jakobsoni kool on mitmeid aastaid osalenud. «Kui eelmisel aastal saavutas meie viienda kuni üheksanda klassi võistkond nelja etapi kokkuvõttes vene kabes teise koha, siis sel aastal on nad kahe etapi järel juhtimas,» tähendas Jakobsoni kooli õpetaja Aivar Hommik.
Nooremad, esimese kuni neljanda klassi õpilased, on teisel kohal.

Mõttemängud koguvad huvilisi
«Online mõttemängud on koolide hulgas populaarsust võitmas, mida näitab osalevate koolide arvu kasv,» lausus Aivar Hommik. Põhikooli astmes osaleb 32 kooli ja algklasside hulgas 16 kooli.
Jakobsoni võistkonda kuuluvad viienda kuni üheksanda klassi arvestuses Hedi-Riin Kivikas, Alari Hommik, Kevin Reichenbach, Stefan Airapetjan, Ott Martens, Rome Nurmekivi, Gen-Horret Rand, Rivo Kaugeranna, Karl-Martin Kadaja, Joonas Annok, Elisabeth Merendi, Anette Prinzmann ja Kevin Orujärv. Esimese kuni neljanda klassi võistkonna moodustavad Kaur Kivilaan, Asser-Kahro Kadaja, Georg Klettenberg, Anete Kitse, Elisabeth Põder, Kaupo Kruusmäe, Raiko Soe, Stefan Johanson, Kevin Jürgen, Kristjan Laurits, Robert Ira, ja Kevin Kasik.
Õpilaste järgmine tõsisem kabetamine leiab aset 18. veebruaril, kui toimub online turniiri kolmas etapp.

Kohtumine suurmeistriga
Jakobsoni kooli õpilastel avanes võimalus tutvuda ka kabe rahvusvahelise suurmeistri Arno Uutmaga. Nimelt toimusid äsja Viljandis 2014. aasta vene kabe täiskasvanute meistrivõistlused ja Aivar Hommiku sõnul pakkus Eesti Kabeliit neile võimaluse kohtuda simultani vormis Uutmaga. Pärast seda, kui suurmeister oli ennast ja oma saavutusi õpilastele tutvustanud, istusid Jakobsoni kooli kabetajad järgemööda laudade taha, et Uutmaga mõõtu võtta.
«Lõpptulemuseks oli 15:0,5. Viigi mängis välja Kevin Reichenbach,» ütles Hommik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles