Mõisakülas võeti vastu üldplaneering

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõisaküla linnavolikogu kinnitas neljapäevasel istungil üldplaneeringu, mille puudumise pärast oli ta koos seitsme omavalitsusega novembris regionaalministrilt pahandada saanud.

Linna üldplaneering on dokument, millega määratakse kindlaks valla või linna ruumilise arengu põhisuunad ja tingimused. Seaduse järgi pidanuks linnad üldplaneeringu vastu võtma 2006. aasta 1. jaanuariks ning vallad 2007. aasta 1. juuliks. Novembris oli Mõisaküla ainus Eesti linn ja Viljandimaa omavalitsus, millel seda polnud.

Regionaalminister Siim Kiisler pöördus kaks kuud tagasi kurjas toonis kõigi üldplaneeringuta omavalitsuste poole ning andis neile selle kehtestamise ajakava koostamiseks kolm kuud. Mõisakülas oldi pärast kaheaastast tööd üldplaneeringuga tegelikult lõpusirgele jõutud ning nädalapäevad varem oli see Viljandi maavalitsusse viimasele kooskõlastusringile saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles