Välu: Suitsetamine ei tee sind lahedaks

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed e-sigaretti proovida ei tohiks. Kui vanemate tagant näpatud tossava pulga kooli kaasa võtad, võib tulla suur pahandus.
Lapsed e-sigaretti proovida ei tohiks. Kui vanemate tagant näpatud tossava pulga kooli kaasa võtad, võib tulla suur pahandus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oled kindlasti kuulnud, et suitsetamine on tervisele kahjulik. Seepärast ei tohi tubakatooteid lastele müüa. Ja nende hind järjest tõuseb, et neid ostetaks võimalikult vähe. Kõik ikka selleks, et inimesed kauem elaksid ning tervemad ja õnnelikumad oleksid.

Kui mõnel klassikaaslasel õnnestub suurema sõbra abil või vanemate tagant mõni sigaret hankida ning ta vahetunnis sind seda suitsetama meelitab, siis ära mine kaasa. Võib ju tunduda lahe, kui puhudes suust tossu tuleb, aga tegelikult satub su kehasse hulk mürke ja hambad lähevad kollaseks. Kui pikemat aega suitsetada, mõjub see rängalt kopsudele ja kehas võib hakata arenema vähk – salakaval tõbi, millest paljudel ei õnnestu eluga välja tulla.

Osa täiskasvanuid on hakanud suitsetamisest lahtisaamiseks kasutama e-sigarette. Neid pole vaja põlema panna ja suitsu asemel satub kopsudesse hoopis veeaur. Keegi pole aga veel suutnud välja uurida, kas selles vedelikus, mis sinna suitsu sisse pannakse, võib olla ka midagi inimesele ohtlikku. Juba sellepärast ei tohiks e-sigaretti proovida. Pealegi on suust tossu välja ajav laps üks ütlemata hirmus vaatepilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles