Eesti olümpiakomitee kinnitas olümpiamängude koondise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Priit Simson / Postimees

Eesti olümpiakomitee täitevkomitee kinnitas neljapäeval Sotši taliolümpiamängudel Eestit esindava 23 koondislase nimed.

Eesti delegatsiooni juht Martti Raju sõnul on oma elu esimesele olümpiale minevaid koondislasi seekord kuraditosina jagu. «Põlvkond vahetub ning on lootustandev, et Sotšis on eestlased võistlustules suuremal arvul aladel kui eelmisel, Vancouveri taliolümpial,» lausus Raju.

Tema sõnul võib mängud kordaläinuks lugeda, kui olümpialased suudavad Sotšis teha oma senise sportlasekarjääri parima esinemise.

Murdmaasuusatajatest teenisid olümpiapääsme Triin Ojaste, Aivar Rehemaa, Peeter Kümmel, Karel Tammjärv ja Algo Kärp. Kahevõistlejatest osalevad olümpiamängudel Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa, suusahüppajatest Kaarel Nurmsalu ja Siim-Tanel Sammelselg.

Laskesuusatajatest on koondises neli naist: Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Grete Gaim ja Johanna Talihärm ning viis meest: Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Roland Lessing, Daniil Steptšenko ja Kalev Ermits.

Mäesuusatajatest kuuluvad koondisesse Triin Tobi ja Warren Cummings Smith. Iluuisutamise naiste üksiksõidus esindab Eestit Jelena Glebova, meeste üksiksõidus Viktor Romanenkov.

Täitevkomitee kinnitas ka Eesti lipukandja Sotši taliolümpiamängude avatseremoonial. Austava ülesande sai endale viiendatel olümpiamängudel osalev laskesuusataja Indrek Tobreluts.

22. taliolümpiamängud kestavad Sotšis 7.–23. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles