Üha enam vana pereinfot muudetakse digitaalseks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Sirje Tamme kõrval kõrgub sein, kus on osa perekonnaseisu ajaloolistest dokumentidest.
Viljandi maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Sirje Tamme kõrval kõrgub sein, kus on osa perekonnaseisu ajaloolistest dokumentidest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mitu lehekülge paljuski käsikirjalist teksti on jõukohane päevas läbi uurida? Maavalitsuse arhiivis on 215 812 perekonnaseisu akti ehk lehekülge, millest osa on jõutud digitaalseks tippida.

Just nimelt tippida ehk käsitsi täht tähe haaval digitaalseks failiks ümber lüüa. Juba varasemast on kõik leheküljed fotografeeritud, aga seda tööd tegi 2006. aastal inimese kaasabil spetsiaalne masin.

Viljandi maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Sirje Tamm ütles, et maavalitsuse arhiivi kõige vanemad dokumendid pärinevad 1926. aastast.  Digitaliseerimise järg on sündide teabes jõudnud ajas tagasi 1945. ning surmade ja abieluliste aktide asjus 1950. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles