Südi sõit andis kuldmedali

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärolin Varblane pälvis Eesti N-14 klassi tänavasõidu meistrivõistluste kuldmedali.
Kärolin Varblane pälvis Eesti N-14 klassi tänavasõidu meistrivõistluste kuldmedali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi rattaklubi tüdruk Kärolin Varblane kindlustas südi sõiduga viimasel etapil endale Eesti jalgratturite kriteeriumisõidu meistrivõistluste kuldmedali.


Laupäeval Elva tänavatel peetud meistrivõistluste neljanda ja ühtlasi viimase etapi rada oli ääretult kiire. Väga head tempot hoidnud ja tugeva finiši teinud Kärolin Varblane oli oma võistlusklassis N-14 esimene ja üldarvestuses teine.

Enne neljandat etappi oli klassis N-14 pinev seis, sest viljandlanna asus koondtabelis teisel kohal ning võis meistriks tulla vaid juhul, kui ta suudab oma peakonkurenti Mae Langi edestada rohkem kui ühe kohaga ning sõidab välja kõrge positsiooni ka N-14 ja N-16 neidude ühisel mõõduvõtul.

Treener Marek Johansoni sõnul sai ta selle ülesandega kenasti hakkama ning kuldmedal on vaieldamatult väga suur saavutus.

«Eriti hinnaliseks muudab selle asjaolu, et see tuli raske võitlusega,» ütles ta.
Treener nentis, et oleks oodanud medalit ka klassis U-23. «Süües kasvab ju isu,» lausus ta. «Paraku päris plaanitult klubiliikmete sõidud eri põhjustel ei kulgenud.»

Treener tõstis siiski esile U-23 klassi kuuluva Martti Välgu nädala eest kodulinna tänavatel näidatud väga tugevat sõitu. «Oma vanuseklassis oli ta teine, ent meeste eliitklassiga ühises võiduajamises neljas koht välja võidelda on eriti suur saavutus.»

Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes oli Viljandi rattaklubi U-23 klassi sõitjatest parim Markus Paas.

«Markus liikus algul samuti medali kursil, ent lõpukirjandi kirjutamise tõttu tuli tal Pärnu etapp vahele jätta ja nõnda ta kaheksandast kohast enamat ei suutnud,» nentis Marek Johanson.

Klassis M-18 ehk juunioride arvestuses sai Mikk Tootsi 13. koha, klassis M-16 oli Josten Vaidem kokkuvõttes samuti 13. ning M-14 vanuseklassis oli Karl Treimuth kaheksas.

«Poiste vorm on üha paremaks muutunud. Et läksime rajale lumehangede vahelt, olekski hooaja esimestelt tiitlivõistlustel olnud liiast enamat oodata,» arutles Marek Johanson.

Kokkuvõttes hindas ta kriteeriumisõidu meistrivõistlusi kordaläinuks. «Mehed, kes oleksid olnud suutelised medalit nõutama, pole sooja maa laagrites treenimas käinud ja see andis tunda. Pealegi on paratamatu, et kevadel on poistel kooliga seotud kohustused,» lausus Marek Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles