Peremehed turgutavad kunagised moonakamajad uuele elule

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Kaelas on justkui Kadrina elav ajalugu. Viipab käega ühele, siis teisele poole ning teab moonakate majadest ja inimestest rääkida alates XIX sajandist kuni tänapäevani välja.
Aino Kaelas on justkui Kadrina elav ajalugu. Viipab käega ühele, siis teisele poole ning teab moonakate majadest ja inimestest rääkida alates XIX sajandist kuni tänapäevani välja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veidi vähem kui aasta eest rippus kinnisvaraportaalis kuulutus, et Karksi vallas Oti külas – kohalikud nimetavad seda paika küll Kadrinaks – on müüa kunagine mõisamoonaka maja.

Selle uueks peremeheks sai soomlane. Too lammutas kivimaja ümber ausõna peal püsinud kuuri ning raius maha tuulest rebitud kuused. Kõige selle räga tagant ilmus välja kollastest tellistest maja, Kadrina häärber.

«Küll mul oli hea meel, et nad selle tihniku maha võtsid,» lausus naaber Aino Kaelas. «Juba sügisel oli näha, et mingi aus plaan peab neil olema, kui nad muru niidavad ja katust parandavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles