Uuring andis ülevaate tühjadest kortermajadest

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vallas Roosilla külas seisab kahekorruseline kortermaja, kus ei ela kedagi. Lahkumisega on olnud vist nõnda kiire, et majja on unustatud isegi pildialbumid ning köögiriiulile maitseainepurgid.
Tarvastu vallas Roosilla külas seisab kahekorruseline kortermaja, kus ei ela kedagi. Lahkumisega on olnud vist nõnda kiire, et majja on unustatud isegi pildialbumid ning köögiriiulile maitseainepurgid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljas Viljandimaa omavalitsuses vajab lammutamist vähemalt neli ning renoveerimist kaks kortermaja, vald või linn neid töid aga ette võtta ei saa, sest majad kuuluvad suuresti eraisikutele.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tellis tühjade kortermajade hulga väljaselgitamiseks tervet Eestit hõlmava uuringu, milles Viljandimaalt osalesid Abja ja Tarvastu vald ning Mõisaküla ja Võhma linn. Nad osutusid väljavalituks korterite hinna ja tööpuuduse statistika põhjal.

Uuringu tulemustest selgub, et nimetatud neljas omavalitsuses on kuus sellist korterelamut, mis on vähemalt 25 protsendi ulatuses tühjad, ning neli neist tuleks lammutada ja kaks renoveerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles