Viljandi võimaldab viipekeele tõlgi abi tasuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalameti juhataja Livia Kase sõnul saavad Viljandi linnas elavad kurdid ja vaegkuuljad tellida viipekeele tõlgi tasuta.
Sotsiaalameti juhataja Livia Kase sõnul saavad Viljandi linnas elavad kurdid ja vaegkuuljad tellida viipekeele tõlgi tasuta. Foto: Elmo Riig / Sakala

20. jaanuarist on võimalik Viljandis elavatel kurtidel ja vaegkuuljatel vajaduse korral tellida endale viipekeele tõlgi teenust.

Sotsiaalameti juhataja Livia Kase sõnul saavad kurdid ja vaegkuuljad tellida endale viipekeele tõlki koosolekutele, tervishoiu- ja ametiasutustesse, teenindusettevõtetesse, õiguslikele või perekondlikele asjaajamistele ning kriisiolukordade puhul.

Tõlgi abi on tellijale tasuta, teenusega kaasnevad kulud katab Viljandi linnavalitsus.

Viipekeele tõlk hakkab kurte ja vaegkuuljaid vastu võtma üks kord kuus teisel teisipäeval puuetega inimeste nõukojas Posti tänav 20. Teenuse saamiseks tuleb pöörduda Viipekeeletõlkide osaühingu poole ja teatada oma nimi, isikukood ning aeg ja koht, kus tõlgi teenust vajatakse. Üldjuhul tuleb tellimus esitada vähemalt 24 tundi enne eeldatavat teenuse osutamise aega. Seda muidugi juhul, kui tegemist pole kriisiolukorraga.

Teenust saab tellida klient, kliendi esindaja, kriisiolukordades politsei- või päästeametnik,

• helistades või saates SMS-i numbrile 506 0444

• saates e-kirja ulvi@viipekeeletõlgid.ee;

• helistades internetitelefoni Skype kaudu videokõnega ulvi.saks2

• edastades internetipõhise avalduse kodulehelt www.viipekeeletolgid.eevõi Viljandi puuetega inimeste nõukotta (Posti tänav 20, Viljandi) vastuvõtuajal, mis on iga kuu teisel teisipäeval kella 16–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles