Linn toetab väärikate hoonete taastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Rauba sõnul antakse raha neile, kes on hoone korrashoidmises järjekindlad.
Monika Rauba sõnul antakse raha neile, kes on hoone korrashoidmises järjekindlad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse arhitektuuriamet ootab 1. märtsini avaldusi selle aasta restaureerimistoetuste tarvis.

Toetust saavad taotleda muinsuskaitsealal ja miljööväärtuslikel aladel asuvate arhitektuurse väärtusega hoonete omanikud. Toetuse andmisel on eelistatud seisus ehitiste avatäidete ja arhitektuursete detailide nagu rõdude, treppide, sammaste, tuulelippude ja muude selliste detailide taastajad ja korrastajad.

Samuti saab taotleda raha ehitise avariilise seisukorra likvideerimiseks ning muinsuskaitse eritingimuste ja restaureerimisprojektide koostamiseks. Viimastel aastatel on linnavalitsus toetanud ka vanalinna majade värvimist.

Toetuse suuruse määramiselt arvestab arhitektuuriamet objekti ajaloolis-kultuurilist väärtust, kusjuures eelistatakse restaureerimistöid valmistatavale koopiale. Sealjuures on erand, kui omanik soovib majale varem paigaldatud plastraamidega aknad arhitektuuriliselt sobivate puitraamidega akende vastu vahetada.

Toetuse ülemmäär on 50 protsenti tööde kogumaksumusest.

Enne toetuse avalduse esitamist tasub tutvuda restaureerimistoetuste ja -preemiate määramise korraga. Nii määrus kui restaureerimistoetuse avalduse vorm on  linnavalitsuse kodulehel. Tööde tegemiseks on aega käesoleva aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles