Rahamuredest aitab hoiduda kindel plaan

Katrin Talihärm
, pangaliidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Talihärm
Katrin Talihärm Foto: Peeter Langovits / Postimees

SÜGISEL LEIDIS täiskasvanud õppija nädalal Eestis aset enam kui 120 rahatarkuse koolitust. Tagasiside põhjal olid oma rahaasjade kontrolli all hoidmiseks saadud teadmised suurele hulgale enam kui 1600 osalejast esimene reaalne kokkupuude finantsharidusega.

Rahatarkuse koolitustest uue aasta hakul kokkuvõtteid tehes selgus, et 21 protsenti tagasiside andnutest ei planeeri oma rahaasju ette, vaid kulutab vastavalt sissetulekule. Samuti ei koosta 41 protsenti osalenutest isiklikku eelarvet. Ometi on just pikaajaline säästmine, eelarve koostamine ja nii oma tuludel ja kuludel silma peal hoidmine finantskirjaoskuse alustalad.

INIMESTELE, KES OMA rahaasju ei planeeri, võis aasta lõpp tähendada aega, mil kulud ületasid tulud ja eelarvesse tekkis ootamatu auk. Eelarve puudumise korral võib kaine mõistuse asemel väga lihtsalt võimust võtta mentaliteet, et võidab see, kel on surres kõige rohkem asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles