Soomaa on muutumas hiiglaslikuks jääväljaks

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmunud üleujutus Soomaal.
Külmunud üleujutus Soomaal. Foto: Algis Martsoo

Et vahetult enne külma ilma tulekut saabus Soomaale suurvesi, võivad huvilised peagi sealsetel luhtadel uiskude ja tõukekelkudega ringi sõita.

Soomaa giidi ja turismiettevõtja Algis Martsoo sõnul on jää paljudes kohtades juba praegu tugev, kuid igasugused voolusooned, jõgedest rääkimata, on veel lahti või kaetud õrna kaanega. Nädala lõpuks peaks hiiglaslik liuväli aga juba päris hästi kandma ja siis plaanib ettevõtja ka tõukekelgumatku alustada.

«Jääväli on sel aastal päris suur, kuid mitte nii suur kui eelmisel aastal,» hindas Martsoo. «Eelmise aastaga võrreldav ja ilus suur väli on Tõramaa puisniidu vaatetorni juures, kuhu sel aastal on mugav sõita mööda RMK uuendatud teed.»

Kena jää on tema andmetel ka Oksal ja Mulgi heinamaal, samas Soomaa keskuse juures on luht sel aastal tunduvalt vähem üle ujutatud kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles