Riik utsitab elanikke rohkem liikuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriministeerium koostöös Eesti olümpiakomiteega kuulutas 2014. aasta Eestis liikumisaastaks, et kutsuda inimesi üles oma tervise eest rohkem hoolt kandma.

Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul on liikumine meile kõigile äärmiselt oluline. «Uuringud näitavad, et liikumisharrastusega tegeleb piisavalt vaid umbes kolmandik Eesti inimestest ja umbes sama paljud ei liigu üldse. Soovime seda vahekorda muuta ning võimalikult paljudele inimestele liikumisrõõmu ja tervist pakkuda,» rääkis ta.

Projekti juhi Aivo Normaku sõnul on teema-aasta suurim eesmärk saada inimesed kodust välja. «Eesmärk on teadvustada inimestele regulaarse liikumise vajadust ning kasvatada nende inimeste arvu, kes nädalas kaks korda vähemalt 30 minutit liiguvad, et praeguse 39 protsendi asemel oleks selles grupis üle poole eestimaalastest,» kõneles ta eile Tallinnas liikumisaastat sissejuhataval üritusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles