Viljandimaa vajab energiaagentuuri

, riigikogu liige Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Peeter Kümmel / Sakala

ERAKORDSELT SOE sügis ja talve pehme algus on säästnud peredele ja ettevõtetele nii mõnegi euro küttekuludelt, mille suurus on tavapärastel talvedel selleks ajaks juba paljudele muret valmistanud. Kuid nagu vanarahvas ütleb, ega tali taeva jää. Eestis võib küll suvi vahele jääda, ent mitte talv. Nii saame tänavugi kogeda pakast ning tasuda suuri küttearveid.

Sestap on elamute ja muude hoonete soojustamine ning energia efektiivne kasutamine nüüd ja edaspidi meie laius­kraadil ääretult tähtis teema. Me ei pääse mööda vajadusest oma eluruume aastas seitsmel-kaheksal kuul kütta. Energia, sealhulgas soojusenergia, jääb üheks peamiseks kuluartikliks paljude perede ja ettevõtete eelarves.

ENERGEETIKA ON valdkond, milles puhuvad üle maailma uued ja eriilmelised tuuled. Viimase paarikümne aasta jooksul on ka Eesti energiatootmises ning hoonete energiatarbimises aset leidnud suured muudatused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles