Mai on kaherattalistega liiklejaile alanud õnnetustega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Viimastel nädalatel on jalgratturite ning mopeedil või mootorrattal liiklejatega juhtunud Eestis veerandsada rasket liiklusõnnetust. Politsei tuletab meelde, et kaherattalisel sõidukil liigeldes peab olema eriti ettevaatlik, sest kokkupõrkel autoga on enamasti rasked tagajärjed.


Joosep Kaasik politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast ütleb, et õnnetusi on juhtunud nii kaherattaliste kui autojuhtide süül. «Lisaks sellele, et kaherattalised on liikluses halvemini märgatavad, ei järgi või ei tunne jalgratturid ja mopeedijuhid pahatihti ka liikluseeskirja. Erinevalt autost, kus juhti ümbritseb üle tonni metalli ülejäänud turvavarustusest rääkimata, on kaherattalisel sõidukil liikleja kokkupõrke korral väga haavatavas seisus,» jutustas Kaasik.

Jalgratturite süül juhtunud liiklusõnnetuste põhjus on peamiselt vöötraja ületamine rattalt maha tulemata ning peateel liikujale ette sõitmine. Mopeedijuhtide puhul on peamiseks õnnetuse põhjuseks samuti eesõigusega sõidukile ette keeramine. Mootorratturitega on õnnetusi juhtunud vähem ning neid on olnud nii ratturi enda võimete ülehindamise kui autojuhtide tähelepanematuse tõttu.

Joosep Kaasiku sõnul saab selliseid liiklusõnnetusi vältida, kui kõik liiklejad austavad üksteist ning panevad üksteist rohkem tähele.

Jalgratturitega on maikuu algusest juhtunud kümme inimvigastustega liiklusõnnetust. Mopeedi osalusel on õnnetusi olnud üheksa ning mootorratturid on õnnetusse sattunud viiel korral. Hukkunud on üks mootorrattur ja üks jalgrattur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles