Ugala valmistub esietenduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. jaanuaril esietendub Ugalas komöödialavastus lauludega – Carlo Goldoni «Kahe isanda teener».
25. jaanuaril esietendub Ugalas komöödialavastus lauludega – Carlo Goldoni «Kahe isanda teener». Foto: Ugala teater

25. jaanuaril esietendub Ugalas komöödialavastus lauludega – Carlo Goldoni «Kahe isanda teener». Lõviosa lavastuse trupist moodustavad Ugalaga kevadel liitunud noored näitlejad ning nimiosa mängib Draamateatri näitleja ja lavastaja Uku Uusberg.

«Kahe isanda teenri» lavastab Vallo Kirs, kes varemgi on klassikat lavalaudadele toonud. Tammsaare ja Dostojevski sügavate klassikatekstide järel on seekord siht renessansiaegsel komöödiateatril. Oma sõnul soovib Kirs näidata noori näitlejaid komöödialavastuses, kus neil pole olnud võimalust veel mängida.

«Kahe isanda teener» kuulubcommedia dell’arte žanri, millele on iseloomulikud  tüüpkarakterid, näiteks füüsiliselt kiire ja vaimselt aeglane Truffaldino või kõiki kontrolliv jõukas Pantalone. «Kahe isanda teenrit» peetakse üheaegselt commedia dell’arte tipuks, aga ka selle lõpuks. Carlo Goldoni kirjutas esialgu «Kahe isanda teenri» tegevusstsenaariumi, mille lavavorm oli edukas, ent kuna ta ei jäänud  näitlejate improvisatsioonidega rahule, kirjutas ta kogu teksti välja, andes sellega saatusliku löögi sajanditevanusele commedia dell’arte traditsioonile.

«Kahe isanda teener» esietendub Ugala teatri suures saalis 25. jaanuaril kell 17. Lavastaja on Vallo Kirs, lavastusdramaturg Liis Aedmaa ja kunstnik Jaanus Laagriküll. Osades on Adeele Sepp, Marika Palm, Klaudia Tiitsmaa, Uku Uusberg, Rait Õunapuu, Kristian Põldma, Martin Mill ja Vallo Kirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles