Looduse säästmiseks saab abiraha taotleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) avas aasta esimese taotlusvooru keskkonnaprogrammist toetuste taotlemiseks. Taotlemine käib elektroonilise infosüsteemi KIKAS kaudu ning taotluste esitamise tähtaeg on 17. veebruar.

Programmi kaudu investeeritakse keskkonnatasudest riigieelarvesse laekuv raha kümnesse valdkonda: kalandus, veemajandus, jäätmekäitlus, looduskaitse, metsandus, keskkonnakorraldus, merekeskkond, maapõu, atmosfääriõhu kaitse ja keskkonnateadlikkus. Iga KIK-i suunatud euro peab kaasa tooma suurima võimaliku positiivse keskkonnamõju Eesti inimeste, terve elukeskkonna ja riigi ressursisäästliku arengu heaks.

KIK-i keskkonnaprogrammi üksuse juht Heiko Põdersalu sõnul on toetuste soovijate arv järjest kasvanud ning olukorras, kus eraldatav toetus on soovitust väiksem, jäävad sõelale vaid väga korralikult ettevalmistatud projektid.

«Ootame hästi läbimõeldud ning suure positiivse keskkonnamõjuga projekte nii senistelt kui uutelt taotlejatelt,» lisas Heiko Põdersalu.

Info taotlemise võimaluste kohta leiab siit. KIK on esindatud kõigis maakondades ning küsimuste tekkimise korral tasub nõu pidada maakondlike esindajatega, kelle kontaktid leiab KIKi kodulehelt.

Eelmisel, 2013. aastal toetas KIK keskkonnaprogrammist 838 ettevõtmist kogusummas 37 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles