Mehed rabavad mitmes sarjas

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti külgkorviga mootorrataste klassi karikasarja mõlemad seni peetud etapid võitnud Kert Varik ja
Erkki Kõiv loodavad Eesti meistrivõistluste esimesel etapil Ainja rajal näidata endaväärilist sõitu.
Eesti külgkorviga mootorrataste klassi karikasarja mõlemad seni peetud etapid võitnud Kert Varik ja Erkki Kõiv loodavad Eesti meistrivõistluste esimesel etapil Ainja rajal näidata endaväärilist sõitu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi valla krossisõitjad Kert Varik ja Erkki Kõiv panustavad tänavu eelkõige kodustele sarjadele ja Läti tiitlivõistlustele ning laupäeval võtsid nad Järva-Jaanis külgkorviga tsiklite klassis juba teise Eesti karikavõistluste etapivõidu.


Kert Variku sõnul on rasked ajad sundinud neid plaane ümber tegema.

«Kavatsesime tänavu kaasa teha kogu maailmameistrivõistluste programmis. Nüüd on aga meie hooaja peaeesmärkideks kerkinud kodune karika- ja meistrisari ning lõunanaabrite tiitlivõistlused,» ütles ta.

Seni on meestel ette näidata vaid võidud.

«Tahaks loota, et olemegi rajal väga kiired. Samas tuleb tõdeda, et Järva-Jaanis puudus paar meie kodust põhikonkurenti,» rääkis Varik.

Läti meistrivõistlustel on kaheksast osavõistlusest lahenduse saanud kaks ning esimene etapp õnnestus viljandimaalastel võita.

«Teine etapp ei läinud kuigivõrd hästi: olime tehnikaga hädas. Teise sõidu lõpetasime küll kolmandana, ent lõplikku kohta ei oskagi öelda. Koondtabelis peaksime püsima esikolmikus,» kõneles Varik.

Maailmameistrivõistluste sarjast päris kõrvale Varik ja Kõiv sel hooajal siiski ei jää: aprillis tegid nad kaasa etapil Hollandis, juulisse on nad kavandanud kaks etappi ning kindlasti tahavad nad head sõitu näidata augustis Eestis peetaval osavõistlusel.

Hollandi võistlusel pääsesid Varik ja Kõiv põhisõitudele ehk 30 parema sekka, ent kokkuvõttes kohaga tagumises kümnes nad rahule ei jäänud.

«Ei läinud päris plaanitult,» võttis Varik hooaja esimese etapi kokku.
Eesti meistrivõistlustel pole tänavu veel külgkorviga mootorrataste arvestuses punkte jagatud. Selles sarjas tuleb esimene võistlus 5. juunil Karksi vallas Ainja rajal.

«Kodus tahaks kohe kindlasti hästi sõita, konkurents on aga tihe,» nentis Kert Varik.

Ületuleval pühapäeval seisavad krossimehed valiku ees: kas osaleda Sinivoorel Eesti karikasarja etapil või Läti meistrivõistluste etapil. Suure tõenäosusega eelistavad nad seekord startida lõunanaabrite sõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles